\"‌حميدرضا قاسمي\" معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي استان قزوين با بيان اين مطلب به ميراث آريا (chtn) دليل منسوخ شدن برخي رشته‌هاي صنايع‌دستي را ورود رشته‌هاي جديد دانست و گفت: اين رشته‌ها بايد به صورت کاربردي در استان قزوين احيا شود.

وي افزود: حصيربافي منطقه الموت، نيز به دليل نا آشنايي مردم با اين هنر فراموش شده و تنها پنج نفر در اين منطقه با اين هنر آشنا هستند.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي استان قزوين با بيان اينکه لباس‌هاي محلي استان قزوين نيز ناشناخته مانده و حتي در روستاها ديگر کسي از لباس‌هاي محلي استفاده نمي‌کند، تاکيد کرد: علت اين امر به روز شدن طرح‌هاي لباس‌هاي محلي است.

وي، يکي از ديگر از رشته‌هاي مهم صنايع دستي قزوين را گليم‌بافي اعلام کرد و توضيح داد: با اينکه گليم در اکثر روستاهاي استان بافته مي‌شود، اين گليم‌ها به دليل نداشتن مواد اوليه مرغوب کيفيت بالايي ندارند.

قاسمي با تاکيد بر اينکه نقشه‌هاي گليم قزوين بسيار نادر و منحصر به فرد‌ است، ادامه داد: قيمت بالاي مواد اوليه‌ گليم‌بافي و آشنا نبودن مردم روستا با اين مواد از جمله عوامل مرغوب نبودن گليم قزوين است.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي استان قزوين معتقد است: ارتباط هنرمندان و صنعتگران با سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان، يکي از راهکارهاي احياي رشته‌ها است.

وي معتقد است: با توجه به سياست دولت در کاهش تصدي‌گري و ورود بخش خصوصي به عرصه فعاليت‌ها، استفاده از توانايي‌ها و امکانات اين بخش بيشتر به نفع هنرمندان است.

قاسمي تأکيد کرد: رفع مشکلات و معضلات صنايع‌دستي که در ساير بخش‌هاي صنعتي نيز وجود دارد، مستلزم عزم ملي است.

به گفته وي بر خلاف ديدگاه‌هاي مطرح شده، صنايع‌دستي مظلوم نيست بلکه به دليل انعطاف‌ و آسيب‌پذيري دچار مشکلات مي‌شود.

114/


انتهای پیام/

کد خبر 1386082225